Kunstzinnig dynamische
coaching

Bij kunstzinnig dynamische coaching wordt door middel van diverse kunstvormen een veranderingsproces op gang gebracht. Er is geen kunstzinnige ervaring nodig om deze manier van coachen aan te gaan. Er wordt ervaringsgericht gewerkt. Het gaat om het kunstzinnig proces, het resultaat is van ondergeschikt belang. Het proces heeft als doel inzicht in jezelf, je probleem, je patroon, je ziekte, ... te verkrijgen en het stimuleren van een transformatie hierrond.

Het helende effect van deze coaching heeft vooral te maken met het dynamische aspect. Je gaat expressief aan de slag met diverse beeldende kunstvormen  en toont zo bewust en onderbewust wat er leeft. Wat er kunstzinnig verschijnt, toont de taal van de ziel. Verder kunnen bepaalde kunstzinnige oefeningen de gezondmakende werking van kleur, vorm en beweging laten ervaren.

Kunstzinnig dynamische coaching kan ingezet worden voor alle leeftijden en zeer uiteenlopende klachten, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe balans tussen denken, voelen en handelen.

De kunstvormen die tijdens een coaching gebruikt kunnen worden zijn o.a. nat-in-natschilderen, pastel, vormtekenen, tekenen, dynamisch tekenen, waarnemingstekenen, arceren, geometrie, houtskool, boetseren (klei, bijenwas), beeldhouwen (speksteen), ...
Daarnaast is er ruimte voor gesprek, eventueel meditatie of een ondersteunend beeldend verhaal.


 • pastel
 • nat-in-nat
 • nat-in-nat
 • nat-in-nat
 • nat-in-nat
 • nat-in-nat
 • pastel
 • vormtekenen
 • vormtekenen
 • dynamisch tekenen
 • dynamisch tekenen
 • boetseren

Praktische info

Kunstzinnig dynamische coaching wordt steeds in een reeks aangeboden. Een standaardreeks bestaat uit 7 of 12 sessies, maar er wordt steeds gekeken naar de noden en vraag van de cliënt om dit te bepalen. Bij een eerste ontmoeting gaan we vooral in gesprek om de hulpvraag te kaderen en de verwachtingen duidelijk te maken. Deze vraag kan fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel van aard zijn. Bij voorbeeld, ondersteuning bij ziekte, angsten, verdriet, trauma, vastgeroeste denkpatronen, een nieuwe zoektocht op je levenspad, burn-out, ...

Er wordt tijdens de eerste sessie ook één of meer vrije kunstwerken gemaakt om de vraag verder in beeld te krijgen. De volgende sessies gaan we kunstzinnig aan de slag rondom de hulpvraag. Zo gaan we stap voor stap een transformerend proces aan. Door de dialoog met je werkstuk kom je tot nieuwe inzichten. Het is belangrijk dat je bereid bent tot zelfonderzoek en zelfreflectie en volmondig "JA" zegt op de vraag "Wil ik dit werkelijk veranderen in mijn leven?".

Ik begeleid je graag op jouw pad. Ik bied je structuur, mededogen en vertrouwen, een veilige plek om jouw transformerende proces aan te gaan. Alle emoties mogen er zijn. Jij mag helemaal jezelf zijn. Er is geen goed of fout. We blijven bij dat wat is, zonder oordeel. In het nu-moment van de sessie accepteren en transformeren we.

Bijdrage €80 voor een sessie van 1u15.

Ooit zullen transformatie en healing

beweging, muziek en kunst op een creatieve manier in zich verenigen.

Healing wordt creativiteit als men naar het licht toe beweegt

en het in zich meedraagt.

Naarmate de duisternis verdwijnt,

heeft het transformatieproces meer met creativiteit te maken dan met healing.
- Barbara Ann Brennan -