Ik ben niet wit,
ik ben niet zwart,
ik ben geen grijze zone.
Ik ben de regenboog
waar alle kleuren in voorkomen.

- Katrien Hermans 2008 -


Over mezelf


Ik ben Katrien. In 2013 trouwde ik met mijn lief en werd ik moeder van een prachtige dochter. In 2015 maakte onze fantastische zoon ons gezinnetje compleet. Moeder worden, was ongetwijfeld een van de grootste metamorfosen in mijn leven. Tijdens de complexe zwangerschap van mijn zoon werd ik bovendien erg ziek. Een chronische darmziekte werd vastgesteld, vervolgens weer placenta-bloedingen... Ik werd een veelgeziene gast in het ziekenhuis. Uiteindelijk werd mijn zoon na een zwangerschap van bijna 33 weken vroegtijdig ter wereld gebracht. We kropen beide door het oogje van de naald. Het werd een jaar van ziekenhuisbezoeken, opvolging bij allerhande dokters voor zowel mijn zoon als mezelf. Het voelde als een rollercoaster waarin we verzeild geraakt waren, het gevoel om tot object geworden te zijn. Dit moest anders kunnen, dacht ik. Ik begon zelf op onderzoek uit te gaan om mijn eigen gezondheid terug in handen te nemen. Voeding was daarbij mijn toegangspoort. Ik schrapte vanalles uit mijn dieet, maar vond nog geen evenwicht. Uiteindelijk leidde mijn zoektocht mij tot de macrobiotiek. De puzzelstukjes begonnen langzaam in elkaar te passen. Na een consult bij een ervaren macrobiotisch consulent en een strikt medicinaal dieet voelde ik de energie terug stromen. Het lukte me zelfs om volledig zonder medicatie door het leven te gaan en de chronische darmziekte in remissie te houden. Omdat ik ook gedreven en leergierig ben, wilde ik macrobiotiek zelf in de vingers krijgen. Ik wilde zelf kunnen weten wat ik nodig had en op welk moment. Ik begon gericht lessen, cursussen en workshops te volgen om me hierin te verdiepen en schreef me in voor de 4-jarige opleiding macrobiotische counselor, voedingsdeskundige en kok aan de Avalonhoeve.


Door de macrobiotische filosofie ontdekte ik het belang van gezonde voeding, afgestemd op mijn eigen persoonlijke noden, maar door een volgende persoonlijke crisis en burn-out begreep ik terug dat mijn andere wezensdelen eveneens gevoed wilden worden. Het sociale, emotionele en spirituele deel van mezelf verlangde ook naar ontplooiing. Dat bracht me terug bij oude passies: kunst, muziek, beweging, mensen en de natuur.

Na werkervaring als museumgids, leerkracht kunstgeschiedenis en onderwijzeres in een Steinerschool heb ik nu ontzettend veel goesting  om mensen te begeleiden op hun levenspad, om mijn kennis te delen met anderen en om ze te inspireren in de creatieve zoektocht naar zichzelf. Ik heb een ruime interessesfeer, zal waarschijnlijk ook de eeuwige student blijven, en zodoende zul je op deze website misschien af en toe een nieuw aspect van mezelf zien verschijnen. Dit kan leiden tot nieuwe workshops, maar evenzeer integreer ik graag voeding, muziek, kunst, ademwerk, ... in mijn coachingswerk. Zoals ik al zei: “ik ben de regenboog waarin vele kleuren voorkomen". Samen zoeken we uit wat jou kan helpen.


Verder zie ik nu elke crisis als een kans tot transformatie, als iets nieuws dat zich aankondigt en geboren wil worden. Dat gaat gepaard met pijn en verlies zowel als met vreugde en verrijking. Het is immers pas in het spel van licht en donker dat we het hele spectrum, met alle kleuren en mogelijkheden, kunnen zien.