6 Vedanga's


Na afronding van de basiscursus en de vervolgcursus ben je klaar voor een diepere duik in de rivier van kunst & leven met de cursus "de 6 Vedanga’s".

De termen 'Veda' en 'Vedanga's' vinden hun oorsprong in het Sanskriet. 'Veda' vertegenwoordigt kennis, terwijl 'Vedangas' letterlijk vertaald kan worden als de "ledematen" van de Veda's. Net zoals onze ledematen ons helpen handelingen uit te voeren, dienen de Vedanga’s als instrumenten om ons te ondersteunen.

Deze verdiepingscursus belicht elke Vedanga in relatie tot ons leven en onze artistieke expressie. Hoewel dit concept wellicht abstract en filosofisch lijkt, vormen de Vedanga’s instrumenten om een dieper begrip te krijgen van de 17 principes van de Vedic Art. Dit is een gelegenheid om het creatieve proces en de factoren die het beïnvloeden nog diepgaander te doorgronden. De Vedanga’s fungeren als hulpmiddelen om onze creatieve horizon te verbreden en ons te openen in zowel ons werk als ons dagelijks leven. 

Gedurende deze cursus krijg je de gelegenheid om vrij te werken, terwijl je geleidelijk aan elk van de Vedanga's verkent. Dit leidt tot een dieper begrip van zowel jezelf als je artistieke creatie.

Wees klaar om jezelf te laten onderdompelen in de diepgaande wereld van de Vedanga’s en hun invloed op jouw creatieve ontdekkingsreis. Schrijf je vandaag in voor deze cursus die je niet alleen de tools zal bieden om te creëren, maar ook om jezelf te begrijpen op een dieper niveau.


Data: zie agenda


Bijdrage: €300 

Inclusief koekjes en thee. Voor een lunch dien je zelf te zorgen.

Benodigdheden

  • Canvas en materiaal naar keuze
  • Een notitieboekje
  • schetsboekje of papier en potlood
  • jouw schildergerief uit de basiscursus

Inschrijven 6 vedanga's