Sinterklaas = marsepein: een recept voor suikervrije marsepein

Hij komt, hij komt die lieve goede Sint…

Dat betekent bij ons thuis, stiekeme nachtelijke uren in de keuken om wat lekkers te maken. Bijvoorbeeld marsepein zonder suiker.

Bij deze deel ik jullie graag het recept dat ik het lekkerste vind, zodat je zelf aan de slag kan!


Ingrediënten:

1 1/2 kop amandelmeel (150g)

8 ontpitte dadels, minstens 10 minuten geweekt in warm water

1/2 eetlepel ahornsiroop

1/2 tot 1 theelepel oranjebloesemwater

1/4 theelepel fijn wit zeezout


Werkwijze:

Mix de dadels tot een pasta. Doe alle overige ingrediënten erbij en mix tot een dik deeg. Maak er balletjes of figuurtjes van of gewoon een dikke rol.

Je kan de balletjes eventueel door wat cacaopoeder, kokosrasp, fijngehakte nootjes, … rollen.

Wil je graag zo’n boomstronkje met praliné in evenaren?

Neem dan 1/3 van het deeg apart, doe er een eetlepel hazelnoot-amandelpasta bij en mix goed. Maak er een worst van. Rol het witte marsepein uit en doe het rond de bruine. Rol goed aan. Rol daarna nog eens door cacaopoeder of doop in gesmolten suikervrije chocolade.


PS: rood = beetje sap van geraspte rode biet toevoegen; bruin = beetje puur cacaopoeder toevoegen